Vijesti

Санација локалног пута Биљача-Сасе

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница предузело је, у склопу пројекта помоћи локалној заједници, активности на санацији ударних рупа и деформација на локалном путу Биљача (општина Братунац) – Сасе (општина Сребреница).


Бесплатан преглед крви

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница омогућило је бесплатан преглед ККС (комплетне крвне слике) за заинтересоване становнике Мјесне заједнице Сасе у општини Сребреница.


Богојављење

На дан Светог Богојављења већи број наших радника и становника насеље Сасе храбро је запливало у Сашкој ријеци.


СРЕЋНИ БОЖИЋНИ И НОВОГОДИШЊИ ПРАЗНИЦИ


Хуманитарна акција „Један слаткиш – једно дијете“

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница одазвало се и ове године традиционалној акцији Савјета ученика ЈУ „Средњошколски центар Братунац“ из Братунца под називом „Једно дијете – један слаткиш“, чији је циљ да се прикупи што већи број новогодишњих пакетића који ће, пред Нову годину, бити подијељени дјеци из вишечланих и социјално угрожених породица.


СВЕТА ВАРВАРА – КРСНА СЛАВА И ДАН РУДАРА

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница свечано је 17. децембра обиљежило Дан рудара и рударску славу Свету Варвару.


Одржана Јавна консултација о радној верзији Уредбе о управљању рударским отпадом

У организацији Министарства енергетике и рударства Републике Српске, данас су у просторијама „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница у Сребреници одржане јавне консултације на тему радне верзије Уредбе о управљању рударским отпадом.


Донација ОШ „Петар Кочић“ Кравица

Основној школи „Петар Кочић“ у Кравици, општина Братунац, уручили смо два рачунара, који ће бити коришћени у школском рачунарском кабинету и у административном пословању.

Мишљења смо да је улагање у школе и образовно-васпитни систем, улагање у дјецу и будућност локалне самоуправе и цијеле Републике Српске, из ког разлога смо прије неколико година и покренули пројекат помоћи локалној заједници, развоју и унапређењу образовања и васпитања на територији општина Братунац и Сребреница, те учествовали у већем броју акција овог типа.


Обиљежено 50 година Свјетског дана заштите животне средине

Богатим и разноврсним програмом за дјецу обиљежили смо 50 година Свјетског дана заштите животне средине који се обиљежава 5. јуна.


Свјетски дан заштите животне средине 2023. године

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница и ове године је на свјетској мапи Организације Уједињених нација поводом обиљежавања Свјетског дана заштите животне средине.


Министар енергетике и рударства Петар Ђокић посјетио „ГРОСС“ д.о.о.

Министар енергетике и рударства Петар Ђокић боравио је данас у радној посјети нашем привредном друштву.


Бог се јави – Ваистину се Бог јави!

Српска православна црква и њени вјерници данас прослављају Богојављење, празника који је установљен на спомен Христовог крштења и објављивање Богочовјека.


Срећни божићни и новогодишњи празници!


Хуманитарна акција „Једно дијете – један слаткиш“

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница је и ове године учествовало у акцији прикупљања новогодишњих пакетића за дјецу из вишечланих и социјално угрожених породица.


СВЕТА ВАРВАРА – КРСНА СЛАВА И ДАН РУДАРА

Већ традиционално у нашем привредном друштву обиљежава се Дан рудара, као и Света Варвара која се празнује као рударска слава у цијелој Републици Српској.


Признања за успјешан рад

Успјешан рад привредног друштва „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница препознали су Унија послодаваца Републике Српске и Подручна привредна комора Бања Лука који су нам уручили ПЛАКЕТЕ као најодговорнијем пореском обвезнику у 2021. години и за посвећеност удруженом дјеловању привреде.

Плакете су нашим представницима уручили предсједник Владе Републике Српске др Радован Вишковић и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију гђа Сребренка Голић.


Подршка и помоћ у развоју сестринства

У периоду од 14-16. октобра 2022. године у Сарајеву је одржана тродневна конференција под називом „Сестринство: једна професија, много улога“. На конференцији су представљени досадашњи резултати и постигнућа пројекта. Скуп је окупио преко 300 медицинских сестара-техничара, представника ресорних министарстава, руководиоца здравствених установа и студената здравствене његе.

Учешће у раду Конференције узели су и наши представници, као подршка сестринству и Ресуситационом савјету Републике Српске.


Петровдан 2022.

У Спомен-цркви Свете великомученице Варваре, која је изграђена у пословном кругу нашег привредног друштва, прислужене су свијеће за покој душа Срба убијених на Петровдан 1992. године и положено је цвијеће поводом обиљежавања 30 година од тог великог српског страдања.


ОБУКА ИЗ ЗБРИЊАВАЊА ПРЕХОСПИТАЛНИХ ТРАУМА, ЗАУСТАВЉАЊА КРВАРЕЊА И ПРУЖАЊА ПРВЕ ПОМОЋИ

У привредном друштву „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница наставља се позитивна пракса одржавања обука из области прехоспиталног збрињавања траума (ПХТЛС), заустављања крварења („stop bleeding“) и пружања прве помоћи и хитне медицинске помоћи.


Одржавање локалног пута

У претходном периоду трајали су радови на одржавању локалног пута „Сасе – Залазје“ на територији општине Сребреница, које су обавили стручне службе и радници привредног друштва „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница.


Свјетски дан заштите животне средине 2022. године

Разним програмом за дјецу, компанија „Гросс” д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница (Рудник олова и цинка „Сасе” Сребреница) данас је обиљежила Свјетски дан заштите животне средине.


У посјети министар Ђокић и предсједница Комисије за концесије РС

Министар енергетике и рударства у Влади Републике Српске Петар Ђокић и предсједница Комисије за концесије Републике Српске Маја Шупут данас су посјетили наше привредно друштво.


Vijest

Jedna od najdivnijih vijesti GROSS-a je kada se radujemo svadbi nasih kolega!
Danas je radost prekrila nasu kompaniju jer su nase drage kolege Vlado i Suzana obiljezili pocetak zajednickog zivota zajedno sa svojim radnim kolegama!
Zelimo im svu srecu i radost od Boga uvijek!
Autor fotografije i teksta vijest gospodin Aleksandar Petrić

У Сасама одржан Конгрес синдиката металаца и рудара

У компанији „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница (Рудник олова и цинка „Сасе“ код Сребренице) дана 26.03.2022. године је одржан 7. Kонгрес синдиката металаца и рудара (СМИР) Републике Српске.


ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ

Српска православна црква и њени вјерници данас прослављају Богојављење, један од 15 највећих хришћанских празника, установљен на спомен Христовог крштења и објављивање Богочовјека.


Срећна Нова 2022. година

Колектив прривредног друштва „ГРОСС“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница жели Вам срећне божићне и новогодишње празнике, као и здравље, срећу и успјех у Новој 2022. години.


Уручени пакетићи дјеци у школи у Сасама

Представници привредног друштва „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница (Рудник олова и цинка „Сасе“ Сребреница) посјетили су Подручно одјељење у Сасама „Прве основне школе“ Сребреница и том приликом уручили новогодишње пакетиће за ученике ове образовно-васпитне установе.


Уручени пакетићи за дјецу из ЈУ Дјечији вртић „Полетарац“ Сребреница

Представници привредног друштва „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница (Рудник олова и цинка „Сасе“ Сребреница) посјетили су ЈУ Дјечији вртић „Полетарац“ Сребреница и том приликом уручили новогодишње пакетиће за сву дјецу ове установе.


ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ЈЕДАН СЛАТКИШ – ЈЕДНО ДИЈЕТЕ“

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница (Рудник олова и цинка „Сасе“ Сребреница), традиционално је, трећу годину за реду, подржало хуманитарну акцију „Један слаткиш – једно дијете“ у органиизацији Савјета ученика Средњошколског центра „Братунац“ из Братунца.


СВЕТА ВАРВАРА – КРСНА СЛАВА И ДАН РУДАРА

У привредном друштву „Гросс“ д.о.о. Градишка данас је обиљежена рударска слава Света великомученица Варвара, a која је уједно и Дан рудара који се празнује у Републици Српској.


ЧИШЋЕЊЕ СНИЈЕГА НА ПОДРУЧЈУ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ САСЕ

Вриједни радници привредног друштва „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, употребом наше савремене механизацијом и опреме, активно су, читаву ноћ (између недеље и понедељка) и током данашњег (13.12.2021. године) дана, радили на чишћењу снијега са путних комуникација у насељима и селима која гравитирају Мјесној заједници Сасе: Залазје, Градина, Димнићи, Обади, Биљача, Доње и Горње Сасе.


Помоћ Удружењу дијабетичара општине Сребреница

Поводом Свјетског дана дијабетеса, привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница одазвало се молби Удружења дијебетичара општине Сребреница и донирало неопходна новчана средства за провођење хуманитарне акције мјерења шећера у крви.


Одбрана од поплава

Због обилних падавина које су погодиле Републику Српску и подручје општине Сребреница, ноћас и данас су радници „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, поред процедура предвиђених „Планом редовне и ванредне одбране од поплава на руднику“, извршили и санацији клизишта на дијелу путу Бјеловац-Биљача-Сасе, због којих је био обустављен саобраћај на путним комуникацијама Сасе-Залазје-Сребреница и Сасе-Биљача-Бјеловац-Братунац.


ПОДЈЕЛА ОГРЕВА

„Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, као друштвено одговорно привредно друштво, у циљу помоћи јединици локалне самоуправе, традиционално је и ове године издвојило неопходна средства и обезбиједило огрев у дрвету за економски, социјално и на други начин угрожене становнике Мјесне заједнице Сасе у општини Сребреница.


ИЗВЕДЕНА ВЈЕЖБА СПАСАВАЊА И ЗБРИЊАВАЊА ПОВРИЈЕЂЕНИХ РУДАРА

Дводневна теоретско-показна вјежба заштите и спасавања рудара у привредном друштву „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ (Руднику олова и цинска „Сасе“) данас је успјешно завршена симулацијом указивања прве помоћи повријеђеном рудару у јами, његовој евакуацији на отворени простор, збрињавању повреда и превоза до здравствене установе.


ОБУКА ИЗ ЗБРИЊАВАЊА ПРЕХОСПИТАЛНИХ ТРАУМА, ЗАУСТАВЉАЊА КРВАРЕЊА И ПРУЖАЊА ПРВЕ ПОМОЋИ

У привредном друштву „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница одржава се вишедневна обука из области прехоспиталног збрињавања траума (ПХТЛС), заустављања крварења („stop bleeding“) и пружања прве помоћи и хитне медицинске помоћи.


Полагање цвијећа и паљење свијећа

У Спомен-цркви Свете великомученице Варваре, која је изграђена у пословном кругу нашег привредног друштва, данас су прислужене свијеће за покој душа Срба убијених на Петровдан 1992. године и положено је цвијеће поводом обиљежавања 29 година од тог великог српског страдања.


Посјете студената

У понедељак, 14. јуна 2021. године, студенти четврте године Рударства и Геолошког инжењерства Рударског факултета Приједор Универзитета у Бањој Луци посјетили су наше привредно друштво.


СВЈЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ 2021. ГОДИНЕ

Пакистан је, у партнерству са Програмом Уједињених нација за животну средину (УНЕП), домаћин Свјетског дана заштите
животне средине 2021. године.


Почетак вакцинације

Након проведене анкете међу запосленима да ли су заинтересовани за имунизацију и коју би вакцину да приме, за добровољну вакцинацију пријавило се 130 радника.


Посјета премијера Вишковића и министра Ђокића

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар енергетике и рударства Петар Ђокић посјетили су данас наше привредно друштво. Они су се састали са нашим менаџментом и разговарали о пословању привредног друштва, као и о другим важним активностима.


Богојављење 2021.

Данас се обиљежава Богојављење, један од 15 највећих хришћанских празника, установљен на спомен Христовог крштења и објављивање Богочовјека.


Чишћење снијега у МЗ Сасе

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, својом механизацијом и ангажовањем радника, врши чишћење снијега са путних комуникација у насељима која гравитирају Мјесној заједници Сасе: Залазје, Градина, Биљача, Доње и Горње Сасе, а који изазива потешкоће локалном становништву у њиховом свакодневом функционисању.


ПРОСЛАВЉЕНА СВЕТА ВАРВАРА

Због сложене епидемијске ситуације, ове године Дан и слава рудара у нашем привредном друштву обиљежени су знатно скромније него претходних година, без славља, званица и гостију, а уз примјену мјера заштите од ширења коронавируса.


Хуманитарна акција „Један слаткиш – једно дијете“

Наше привредно друштво подржало је, куповином одређене количине слаткиша, хуманитарну акцију „Један слаткиш – једно дијете“ у организацији Савјета ученика Средњошколског центра „Братунац“ из Братунца.


Помоћ у огреву Удружењу „Лептир“ Сребреница

У склопу пројекта помоћи локалној заједници, развоја и унапређења спорта, културе, образовања и васпитања, у циљу промоције друштвено одговорног пословања на територији општине Сребреница, привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница обезбједило је огревно дрво за Удружење родитеља хендикепиране дјеце и омладине „Лептир“ Сребреница.


Традиционална подјела огрева

„Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, као друштвено одговорно привредно друштво, у циљу помоћи јединици локалне самоуправе, традиционално је и ове године издвојило неопходна средства и обезбиједило огрев у дрвету за економски, социјално и на други начин угрожене становнике Мјесне заједнице Сасе у општини Сребреница.


Помоћ породици Стојкановић

Породици Стојкановић, која се налази у незавидној финансијској ситуцији и чији су чланови лошег здравственог стања, уручили смо неопходну материјалну помоћ пред надолазећу зиму.


Министар Ђокић посјетио наше привредно друштво

Министар енергетике и рударства Петар Ђокић боравио је данас у радној посјети нашем привредном друштву.


Помоћ ЈУ ОШ „Бранко Радичевић“ Братунац

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница током свог дугогодишњег пословања води рачуна да у складу са развојем компаније, позитивно утиче на развој друштва и средине у којој послује кроз друштвено одговорно пословање.


Нова хуманитарна акција

Као друштвено одговорно привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница данас је подијелило пакете у храни, хигијенским и кућним потрепштинама за 30 породица Мјесне заједнице Сасе у општини Сребреница.


Свјетски дан заштите животне средине 2020

Свjетски дан заштите животне средине 2020. године обиљежава се сваког 5. јуна у години.

Тема овогодишњег Свјетског дана заштите животне средине је “Биодиверзитет“ или „Биолошка разноврсност“, а земља домаћин је Колумбија, у партнерству са Њемачком.


Помоћ становништву Мјесне заједнице Сасе

„Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, као друштвено одговорно привредно друштво, обезбиједило је пакете у храни, хигијенским и кућним потрепштинама за економски, социјално и на други начин угрожене становнике Мјесне заједнице Сасе у општини Сребреница.


Извињење Дома здравља Братунац компанији ГРОСС

Текст извињења Дома здравља Братунац компанији ГРОСС можете прочитати овдје.


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

„Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница овим путем обавјештава све своје радникe и цјелокупну јавност да је у петак (27. марта 2020. године) једна наша радница у ЈЗУ Болница Зворник тестирана на присуство новог коронавируса (Covid-19).

Резултати теста, који су данас објављени, показују да је именована негативна на коронавирус (Covid-19), односно да код исте није утврђено постојање овог вируса.


Помоћ у дезинфекционим средствима и маскама

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка подијелило је одређени број неопходних дезинфикационих средстава и маски становницима Мјесне заједнице Сасе, општина Сребреница, који припадају, према мишљењу Свјетске здравствене организације и домаћих епидемиолога, ризичним групама које најчешће обољевају од корона вирусне болести (COVID-19).


Мјере „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница за спречавање појаве COVID-19

Поред мјера које је, усљед пандемије Covid-19 (коронавируса), донијела Влада Републике Српске и други надлежни органи, привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, у служби јавног здравља и заштите здравља запослених, предузима одговарајуће превентивне мјере у циљу спречавања појаве овог вируса у нашем привредном друштву.


Света литургија у Црквици-капели

У трећу недељу Великог и Часног поста, посвећену Часном Крсту Господњем (Крстопоклона), у сриједу 18. марта 2020. године, у нашој црквици-капели Свете великомученице Варваре, Свету литургију пређеосвећених Дарова служио је настојатељ манастира Пресвете Тројице у Сасама, игуман о. Методије (Петричевић).

Током Свете литургије око 20 присутни вјерника примило је Свету Тајну Причешћа.


Министар Петар Ђокић посјетио „Гросс“

Министар енергетике и рударства у Влади Републике Српске, господин Петар Ђокић посјетио је јуче наше привредно друштво, гдје је са руководством разговарао о пословним резултатима у прошлој и првом тромјесечју ове године.


Донација тиму „Парфемџија“

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница донирало је ЈУ „Средњошколски центар Сребреница“ из Сребренице, за потребе фармацеутске секције (Тим „Парфемџија“) 300 комада бочица за парфем, односно амбалажу за паковање мириса који производе ученици ове школе.


Донација ЈУ ОШ „Бранко Радичевић“ Братунац

У склопу пројекта помоћи локалној заједници и развоју спорта, културе и образовања на подручју локалних самоуправа Сребреница и Братунац, привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница донирало је Јавној установи Основна школа „Бранко Радичевић“ Братунац зидне вјешалице за опремање свлачионице у склопу фискултурне сале.


Богојављење 19.01.2020.

Поводом великог хришћанског празника Богојављења, радници – представници свих сектора „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, међу којима и значајан број жена, храбро су и одважно запливали у хладној Сашкој ријеци.


2020.


Новогодишњa представa и подјела пакетића

Традиционално, привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница поклонило је и ове година најмлађим суграђанима Братунца и Сребренице пригодну новогодишњу представу.


ДАН РУДАРА 2019.

У привредном друштву „Гросс“ д.о.о. Градишка и ове године свечано је обиљежена рударска слава Света великомученица Варвара, која је уједно и Дан рудара.


ПОКЛОН НОВОГОДИШЊА ПРЕДСТАВА

Поводом предстојећих новогодишњих празника, „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница поклања дјеци са подручја општина Сребреница и Братунац, као и дјеци својих радника, 26. и 27. децембра 2019. године пригодну представу у извођењу Аматерског позоришта „Милица Топаловић“ из Братунца.


Помоћ у огреву

„Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, као друштвено одговорно привредно друштво, издвојило је неопходна средства и обезбиједило огрев у дрвету за економски, социјално и на други начин угрожене становнике Мјесне заједнице Сасе у општини Сребреница.


САНАЦИЈА ЛОКАЛНОГ ПУТА У НАСЕЉУ КОЛОНИЈА

Привредном друштву „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница за помоћ се обратио већи број становника насеља Колонија, Мјесне заједница Сасе, општина Сребреница, у вези са реконтрукцијом локалног пута који води од главне путне саобраћајнице у том мјесту ка њиховим кућама, у дужини од 120 метара.


Одржан 2. „Куп рудара риболоваца 2019“

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, „Фондацијa ‘Гросс’ д.о.о. Градишка за заштиту ријеке Дрине и њених притока“ и Спортско риболовно удружење „Дрина“ Братунац организовали су 16.07.2019. године 2. „Куп рудара риболоваца 2019“.


УКЛАЊАЊЕ ПОСЉЕДИЦА НЕВРЕМЕНА

Јако невријеме праћено олујним вјетром и обилном кишом захватило је јуче поподне подручје око Мјесне заједнице Сасе, општина Сребреница.


ПОСЈЕТА ЧЛАНОВА УДРУЖЕЊА ИНЖЕЊЕРА ТЕХНОЛОГИЈЕ РС

Дана 21.06.2019. године, у склопу пројекта RAISESSE „EIT raw materials“ бр. 17167, чији је носилац Институт „Consiglio Nazionale delle Ricerche“ из Италије, угостили смо преко четрдесет чланова Удружења инжењера технологије Републике Српске, професора, асистената и студената Природно-математичког и Рударског факултета Универзитета у Бањој Луци и ученика завршних разреда средњих школа (техничке, технолошке, рударске и хемијске) из Бања Луке и Приједора, који су учесници у пројекту.


Свјетски дан заштите животне средине – 2019. године

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, традиционално је и ове године, већ осми пут заредом, угостио преко 150 малишана из основних школа са подручја Сребренице, Братунца и Скелана и за њих приредио занимљив едукативни и забавни програм, дружење и пригодне поклоне, поводом Свјетског дан заштите животне средине.


Rekonstrukcija asfaltnog puta u MZ Sase Srebrenica

Put koji od MZ Sase u jednom pravcu vodi prema Srebrenici preko Zalazja dok u drugom pravcu vodi za Bratunac ili Skelane se
markira kao lokalni put, a njegova važnost je po riječima načelnika opštine Srebrenica uvijek bila regionalnog karaktera.

„Opština Srebrenica nije u ovoj godini imala rješenje definisano budžetom za rekonstrukciju ovog važnog puta. To ne znači da se problemi
mogu i smiju ostavljati neriješeni! Rudnik GROSS je kao i uvijek do sada imao razmijevanja za potrebe lokalne zajednice te je prihvatio
da nam pomogne i finansira rekonstrukciju 2,4 km izuzetno važnog lokalnog puta u MZ Sase. Hvala im u moje lično ime i ime stanovnika MZ Sase.
Vjerujem da ćemo i dalje nastaviti da zajedno unapređujemo životne uslove i opšti standard građana Srebrenice“.
Riječi su načelnika Mladena Grujičića.


Реконструкција и асфалтирање регионалног пута Сасе – Бјеловац

„Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница започео је, ангажовањем фирме „Бијељина пут“ д.o.o. Бијељина, пројекат санације, реконструкције, рехабилитацију и асфалтирања дијелова регионалног пута Сасе (општина Сребреница) – Бјеловац (општина Братунац).


НАЈАВА СВЈЕТСКОГ ДАНА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

„Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница и „Фондација Гросс д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница за заштиту ријеке Дрине и њених притока“ традиционално обиљежавају, кроз различите активности (израда Буквара здравља, одржавање еколошког часа и радионица, игру и слично), Свјетски дан заштите животне средине.


СПОНЗОРСТВО 5. МЕЂУНАРОДНОГ СУСРЕТА ОСОБА СА ДИЈАБЕТЕСОМ – Сребреница 2019

Наше привредно друштво спонзорише одржавање 5. Међународног сусрета особа са дијабетесом „Сребреница 2019“ који ће се одржати у Сребреници 08.06.2019. године.


Мајске радничке спортске игре

„Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, традиционално на теренима спортско-рекреативног комплекса који је изграђен у склопу привредног друштва, организује Мајске радничке спортске игре у малом фудбалу.


ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!!!

Нашим радницима и њиховим породицама, пословним партнерима и сарадницима, као и свим вјерницима православне вјероисповјести, желимо благодат, милост и мир од Бога Оца, и Господа нашега Исуса Христа, и Духа Светога, уз радосни васкршњи поздрав:

Христос васкрсе!


Помоћ ЈУ ОШ „Бранко Радичевић“ Братунац

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница током свог дугогодишњег пословања води рачуна да у складу са развојем компаније, позитивно утиче на развој друштва и средине у којој послује кроз друштвено одговорно пословање.


ОПРЕМА ЗА ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ГУБЕР“

У склопу пројекта помоћи и развоју спорта, културе и образовања на подручју општине Сребреница обезбједили смо и уручили комплет опреме Фудбалском клубу „Губер“ из Сребренице.


8. март – Међународни дан жена

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, у сарадњи са реномираном специјализованом установом за пружање висококвалитетних лабораторијских анализа, поводом наступајућег 8. марта – Међународног дана жена, поклања свим својим садашњим и бившим радницама, становницама Мјесне заједнице Сасе и радницама Јавних установа Основна школа „Коста Тодоровић“ Скелани и Средњошколског центра „Сребреница“ из Сребренице, лабораторијски преглед крви и урина и остале биохемијске анализе, као што су креатинин и налаз хормона штитне жлијезде.


Непрекидан рад на чишћењу путних комуникација

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница непрекидно и скоро даноноћно, својом механизацијом и ангажовањем радника, врши чишћење снијега са путних комуникација, који изазива огромне потешкоће локалном становништву у њиховом свакодневом функционисању.


Богојављење 2019.

И ове године, традиционално су, најодважнији и најхрабрији радници „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, пливањем у хладној Сашкој ријеци, обиљежили велики хришћански празник Богојављење.


Чишћење снијега са локалних путева

Обилне снијежне падавине, које су у претходних неколико дана захватиле подручје Мјесне заједнице Сасе (општина Сребреница) и околних заселака, довеле су до отежаног саобраћаја и њихове потпуне или дјелимичне одсјечености од остатка мјесне заједнице и општина Сребреница и Братунац.


2019.

Срећне новогодишње и божићне празнике, као и здраву и успјешну наступајућу 2019. годину жели вам „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница.


„Збуњена бајка“ и подјела пакетића

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница поклонило је за најмлађе из Братунца и Сребренице двије представе у три термина.


Дан рудара и рударска слава Света великомученица Варвара – 2018.

Дан рудара и рударска слава Света великомученица Варвара данас (17.12.2018. године) је обиљежена у нашем привредном друштву.


Рашчишћавање путева

Обилне снијежне падавине и хладно вријеме узроковали су обарање дрвећа на локални пут Бјеловац-Сасе, што је довело до блокаде ове путне саобраћајнице, чиме су грађани Мјесне заједнице Сасе и засеока Шпат у потпуности били блокирани и одсјечени од комуникације ка Братунцу.


Чишћење снијега

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница обавља, ангажовањем своје механизације и људства, чишћење од снијега локалних путева на подручју Мјесне заједнице Сасе, општина Сребреница.


ПОКЛОН НОВОГОДИШЊЕ ПРЕДСТАВЕ

Поводом предстојећих новогодишњих празника, „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница поклања дјеци са подручја општина Сребреница и Братунац, као и дјеци својих радника, 27.12.2018. године пригоднe представe (у три термина) у извођењу Аматерског позоришта “Милица Топаловић” из Братунца.


Финансирање наставe у природи

На молбу родитеља чија дјеца похађају Подручно одјељење у Сасама „Прве основне школе“ Сребреница, привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница финансира наставу у природи ових ученика на планини Јахорини.


Санација локалног пута у мјесту Залазје

Привредном друштву „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница за помоћ се обратило неколико становника засеока Залазје, како би се ријешио евидентан проблем око скупљања падавина и осталих вода на локалном путу Сасе – Залазје – Сребреница. 


У ДУХУ ПРАЗНИКА: ДОНАЦИЈА НОВОГОДИШЊИХ ЈЕЛКИ Ј.У. ДЕЧИЈИ ВРТИЋ „ПОЛЕТАРАЦ“ СРЕБРЕНИЦА

 

Новогодишње јелке доносе посебну топлину и симбол су нових почетака, а добро знамо колико свима значи пажња, нарочито уочи празника.


РЕКОНСТРУКЦИЈА ДЕОНИЦЕ ПУТА САСЕ – МАНАСТИР СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ


Помоћ Подручном одјељењу „Прве основне школе“ Сребреница у Сасама

У склопу пројекта помоћи локалној заједници, у циљу промоције друштвено одговорног пословања компаније „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, те развоја и унапријеђења образовања и васпитања на територији општине Сребреница, а у сарадњи са руководством „Прве основне школе“ Сребреница, установљена је потреба за замјеном дотрајалог шпорета на чврсто гориво (дрва) у Подручном одјељењу у Сасама.


Помоћ у огреву

„Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, као друштвено одговорно привредно друштво, обезбиједило је огрев у дрвету за економски, социјално и на други начин угрожене становнике Мјесне заједнице Сасе у општини Сребреница.


Донација лабораторијске опреме ЈУ ОШ „Коста Тодоровић“ Скелани

Брига о студентима и школарцима, један је од најважнијих аспеката друштвено одговорног пословања компаније “Гросс”.У оквиру сарадње са локалном заједницом , циљ нам је да потпомогнемо развој младих, учествујемо у стварању квалитетног и образованог кадра.


Помоћ развоју ОШ „Бранко Радичевић“ из Братунца и унапређење образовања

У склопу пројекта помоћи локалној заједници, као и у циљу промоције друштвено одговорног пословања компаније и развоја и унапређења образовања на територији општине Братунац, „Гросс“ д.о.о., поклања ЈУ ОШ „Бранко Радичевић“ из Братунца, лабораторијски прибор и посуђе за извођење лабораторијских вежби и анализа.


Мед из наших кошница

У још једној дјелатности доказали смо да смо најбољи.

Наиме…


Horizont 2020

Britanska kompanija Mineco Limited, jedan od najvećih investitora u rudarstvu na Zapadnom Balkanu, koja je ujedno i većinski vlasnik privrednog društva „Gross“ d.o.o. Gradiška PJ Srebrenica (Rudnik olova i cinka „Sase“ Srebrenica), u vremenskom periodu od 2-4. jula 2018. godine, organizovaće međunarodnu konferenciju iz projekta IMP@CT, koji se finansira iz evropskog programa „Horizont 2020“, sa učešćem od preko 20 eminentnih svjetskih stručnjaka.


СВЈЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, ове године je, по седми пут заредом, угостио преко 170 основаца из школа Сребренице, Братунца и Скелана, поводом Свјетског дан заштите животне средине, са циљем да се интензивно ради на буђењу свијести код малишана за заштиту животне средине.


НАЈАВА СВЈЕТСКОГ ДАНА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Поводом 5. јуна, Свјетског дана заштите животне средине, привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, у сарадњи са „Фондацијом Гросс д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница за заштиту ријеке Дрине и њених притока“, организује традиционално „дружење“ са ученицима најнижих разреда основних школа са подручја општина Сребреница и Братунац.


Замјена крова на старој воденици у Сасама

Заједничком иницијативом „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница и Начелника општине Сребреница г. Младена Грујичића, покренута је акција замјене комплетне кровне конструкције на воденици у насељу Сасе, чији је власник г. Ранкић Божидар.


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – 7

Plan mjera i aktivnosti čišćenja uspješno se realizuje u skladu sa planiranom dinamikom.

Sve ekipe „Gross“ d.o.o. Gradiška PJ Srebrenica nalaze se na terenu na obavljanju svojih zadataka.

Akcident je prošao bez posljedica po eko-sistem.


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – 6

„Gross“ d.o.o. Gradiška PJ Srebrenica, angažovanjem svojih radnika, mašina i tehnike, 24 časa dnevno radi na čišćenju materijala nanesenog poslije akcidenta od 24.03.2018. godine.


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – 5

Nakon jučerašnjih radova na čišćenju bazena tehnološke vode i oboda korita Dimnićkog potoka, svi osnovni planirani zadaci čišćenja su uspješno odrađeni, čime je završena prva faza aktivnost sanacije akcidenta.


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – 4

Situacija oko akcidenta na odlagalištu flotacijske jalovine riješena je nekoliko časova nakon što je, zbog obilnog priliva površinskih i bujičnih voda od padavina i otapanja snijega na dva prelivna mjesta taloženja, došlo do prelivanja izvjesne količine jalovinskog materijala.


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – 3

Radovi na čišćenju se nastavljaju.

Uslovi za rad su izuzetno teški zbog hladnoće (- 9 ͦ C).

Međutim, zahvaljujući prevashodno požrtvovanosti radnika Grossa, poslije saniranja akcidenta, čini se i učinjeno je mnogo na uređenju prostora.


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – 2

Nakon što je na odlagalištu flotacijske jalovine, zbog velikih količina vode nastale padavinama i otapanjem snijega, došlo do prelivanja manje količine jalovine iz taložnog prostora u akumulacioni prostor tehnološke vode, a potom iz istog u hidroevakuacioni kanal, „Gross“ d.o.o. Gradiška PJ Srebrenica, organizujući ekipe za vanredne situacije, blagovremeno je reagovalo i aktiviralo svu raspoloživu tehniku, ljudstvo i opremu da saniraju nastali problem.


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – 1

Dana 24.03.2018. godine u jutarnjim časovima, oko 8:30, na odlagalištu flotacijske jalovine, zbog velikih količina vode nastale padavinama i otapanjem snijega koji je napadao predhodnih dana, došlo je do prelivanja manje količine jalovine iz taložnog prostora 3 i 4 u akumulacioni prostor tehnološke vode.


Дани позоришта Братунац

„Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, у циљу унапређења културе и умјетности на овом подручју, финансијски је помогао одржавање манифестацију „Дани позоришта Братунац“, у организацији Дома културе Братунац.


Објављене регионалне вијести о нашем успјешном пословању у 2017. години


БЕСПЛАТАН МАМОГРАФСКИ ПРЕГЛЕД

„Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница донирао je бесплатан мамографски преглед за 79 жена.


„Спуст низ Губер“

Ове године били смо покровитељ манифестација под називом „Спуст низ Губер“ у организацији Туристичке организације Сребренице и Савјета младих Сребреница, која се одржала на најпознатијем сребреничком шеталишту Губер.


ДОНАЦИЈА КАЈАКA И ОПРЕМЕ

Пружајући привредни и економски ослонац овом дијелу Републике Српске, „Гросс“ д.о.о. Градишка настоји да на исти начин допринесе развоју и благостању заједнице у којој послује.


Богојављење 2018.

Традиционално су радници „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница и ове године обиљежили велики хришћански празник Богојављење, пливањем у Сашкој ријеци.


VI Конгрес Синдиката металаца и рудара РС

Представници Синдикалне организације „Гросс“ д.о.о. Градишка, предвођени њеним предсједником господином Шикуљак Недељком, присуствовали су Шестом Конгресу Синдиката металаца и рудара Републике Српске, који је одржан у Приједору.


2018.

Срећне новогодишње и божићне празнике, као и успјешну наступајућу 2018. годину жели вам „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница


Новогодишње представе и подјела пакетића

Као и протеклих година, што уједно постаје и традиција, организовали смо новогодишњи програм за дјецу Сребренице и Братунца, поклонивши им улазнице за 3 позоришне представе.


Дан рудара и рударска слава Света великомученица Варвара

„Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница је 17. децембра 2017. године свечано обиљежио Свету великомученицу Варвару – заштитницу рудара, која се у Републици Српској прославља као Дан рудара и рударска слава.


Новогодишње представе за дјецу Сребренице и Братунца

Поводом предстојећих новогодишњих празника, „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница поклања дјеци са подручја општина Сребреница и Братунац, као и дјеци својих радника, 28.12.2017. године пригодну представу (у три термина) у извођењу Аматерског позоришта “Милица Топаловић” из Братунца.


ПОМОЋ ЗА САНАЦИЈА КРОВА НА ОШ „КОСТА ТОДОРОВИЋ“ СКЕЛАНИ

На молбу ЈУ Основне школе „Коста Тодоровић“ Скелани за ургентном и хитном помоћи за санацију крова, оштећеног 12.12.2017. године јаким олујним вјетром, привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница одмах се одазвало апелу за помоћ и донирало тој образовно-васпитној установи поцинчани пластифицирани лим, сњегобране и вијке у потребним количинама, те тако помогло да се настала штета санира и спријечи даље оштећење школе.


10 година концесионе дјелатности

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница свечано је обиљежило 10 година од потписивања Уговора о концесији.


Скупштина Синдиката металаца и рудара Републике Српске

24. и 25. октобра 2017. године у просторијама привредног друштва „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница одржана је сједница Скупштине Синдиката металаца и рудара Републике Српске, на којој је донијета одлука о расписивању избора у СМИР РС, са низом пропратних аката, те усвојени извјештаји органа СМИР РС и финансијски извјештај за протекли период.


Помоћ становништву Мјесне заједнице Сасе

„Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, као друштвено одговорно привредно друштво, обезбиједило је огријев у дрвету и пакете у храни, хигијенским и кућним потрепштинама за економски, социјално и на други начин угрожене становнике Мјесне заједнице Сасе у општини Сребреница.


Ekskurzija učenika SŠC Srebrenica 2017

Na molbu Javne ustanove Srednjoškolski centar Srebrenica i učenika te škole, za pomoć za realizaciju maturske ekskurzije, privredno društvo „ Gross“ d.o.o. Gradiška PJ Srebrenica odazvalo se finansijskom podrškom.


ЈЕСЕЊЕ СПОРТСКЕ РАДНИЧКЕ ИГРЕ

Традицију организације радничких спортских игара наше Друштво наставља и ове године на фудбалским теренима спортско рекреативног комплекса, који је изграђен у склопу фирме.
У такмичењу су учествовале све службе које су са својим најбољим представницима одмериле снагу и вештине у фудбалу.


TAKMIČENJE U SPORTSKOM RIBOLOVU ZA PRVOG RIBARA GROSS rudnika

GROSS klub ljubitelja reke Drine                                                                                                                                                 18. jul 2017. godine.

Divno julsko jutro okupalo je članove «Gross kluba ljubitelja reke Drine» na ovogodišnjem takmičenju za Prvog ribara Grossa.

Prijavljeno je 24 takmičara, mahom svetski rangiranih ribolovaca koji su ženama uredno prijavili da idu na posao(TEŽAK).

Istina neki od njih su imali problem da objasne «Kako na posao u prvu smenu, a red je da budu druga i treća smena»!?

Naravno iskusni «RUDARI» su to lako objašnjavali činjenicom da su potrebni kompaniji, baš jutros, zbog njihovog izuzetnog znanja i veštine te da na tu temu ne mogu dalje raspravljati zbog tajnosti postavljenog zadatka.                                 «Grossov klub ljubitelja reke Drine» je organizovan sa ciljem razvoja ekološke svesti lokalne zajednice i zaposlenih u kompaniji, razvoju saradnje sa Sportskim ribolovnim društvom Drina iz Bratunca i pomoći učuvanju reke Drine.

Prateći osnovna načela postojanja kluba definisane su i elementarne propozicije ovog takmičenja.                                 PROPOZICIJE TAKMIČENJA:             Početak u 8:30, a završetak takmičenja u 11:30 časova!

Vrsta ribe za lov i takmičarske dužine ribe za verifikaciju ulova:

  • ŠKOBALJ izričite dužine 96 cm,
  • LIPLJAN izričite dužine 100 cm i
  • MLADICA izričite dužine 250 cm.

12:00 Početak takmičenja u spremanju ribljih jela:

  1. najbolja riblja čorba,
  2. najbolje spremljen škobalj

Riba za takmičenje isključivo od ulovljene ribe sa takmičenja!                                                                                         Znači po propozicijama takmičenja navedene ribe nesmeju biti ni duže ni kraće od navedenih vrednosti!!!

Strogu kontrolu poštovanja takmičarskih propozicija pratile su internacionalne veličine u suđenju ribolovačkih takmičenja koji su ujedno i članovi Sportskog ribolovačkog društva Drina iz Bratunca i stalno aktivni ribočuvari srednjeg toka reke Drine.

Gospodin Dragiša Jovanović-internacionalni robolovački sudija za severnu hemisferu do ivice polarnog kruga i ribolovačkog distrikta Grenland, bezbroj puta nagrađivan za svoj rad od strane organizacije «Green peace».

Gospodin Miroslav Lončarević-internacionalni ribolovački sudija za južnu hemisferu i Artik, inače stalni član Glavnog odbora UN-a za pitanja zaštite i očuvanja ribljeg fonda Dunavskog sliva.

Takmičenje je održano u odličnoj atmosferi!

Sva ulovljena riba koja je bila ispod i iznad propozicija takmičenja je vraćena u reku Drinu. 🙂

Nakon proglašenja pobjednika druženje se nastavilo u odličnoj atmosferi uz odlične ribarske specijalitete, istinite ribarske priče i naravno uz muziku.

Okupljene je zabavljao «GOCI bend» u punom sastavu, Orkestar za svadbe i sahrane Gorana Bregovića, a kao specijalni gost goste je zabavljao Axl Rose koji se bio oduševljen našim poznavanjem Engeskog jezika i naravno našom rakijom.

Srećnoo, a Bistrooooo!!!

 


КОМПАНИЈА ГРОСС И СТУДЕНТИ РУДАРСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА БАЊА ЛУКА

Традиционална годишња, стручна  пракса студената завршних година Рударског факултета у Приједору,одржана је у компанији Гросс 08.06. 2017 године.


Свјетски дан заштите животне средине 2017

Дјеца из сребреничких и братуначких основних школа посјетила су данас, на Свјетски дан заштите животне средине, наше привредно друштво, гдје су имали прилику да засаде племенита стабла, али и да кроз игру и забаву уче о заштити природе и одговорном понашању према животној средини.


Sanacija štete na lokalnim putevima

Usled obilnih padavina koje su pogodile Podrinje prethodnih dana, Mesna zajednica Sase je pretrpela veliku štetu. Padavine koje su prelazile 35 l/m2  , izazvale su izlivanje potoka  i poplave, kao i ponovnu aktivaciju klizišta na lokalnim putevima.


Dan zaštite životne okoline

Poštovani prijatelji,
kao što znate kompanija GROSS tradicionalno obeležava 5. jun Dan zaštite životne sredine koji je Generalna skupština UN proglasila još davne 1972. godine.

Posjeta „Mladih preduzetnika“ SŠC Srebrenica kompaniji „Gross“

Briga o studentima i školarcima, jedan je od najvažnijih aspekata društveno odgovornog poslovanja kompanije “Gross”.U okviru saradnje sa lokalnom zajednicom , cilj nam je da potpomognemo razvoj mladih, učestvujemo u stvaranju kvalitetnog i obrazovanog kadra, kao i da podržimo naše mlade preduzetnike.


Donacija kompanije „Gross“ fudbalskom klubu „Guber“

Kompanija „Gross“ PJ Srebrenica, i ove godine sa zadovoljstvom nastavlja sa pružanjem pomoći sportskom kolektivu i unapredjivanjem uslova za održavanje sportskih aktivnosti. U okviru višegodišnje saradnje sa rukovodstvom fudbalskog kluba „Guber“, trudimo se da omogućimo mladim članovima bolje uslove za treninge, održavanje utakmica a time i napredak kluba.

Dana 30.03.2017. godine donirali smo zaštitne mreže I mreže za golove, te su izgradjeni i postavljeni potrebni stubovi u vrijednosti od 2980,44 KM.

Sada fudbalski klub “Guber” ispunjava minimum tehničkih uslva za održavanje fudbalskih utakmica u rangu 2. fudbalske lige Republike Srpske.

Želimo im puno uspjeha u predstojećoj sezoni.


ЗАХВАЛНИЦА ОПШТИНЕ СРЕБРЕНИЦА

Привредном друштву „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, поводом обиљежавања 11. марта – Дана општине Сребренице, додијељено  је значајно признање Захвалница општине Сребреница за изузетан допринос развоју привреде и заштите околиша.


Nada Blam u posjeti „Gross“-u

Prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu, glumica Nadežda Nada Blam, posjetila je naše privredno društvo, radi realizacije buduće saradnje po pitanju unapređenja kulture na području opština Srebrenica i Bratunac.


Обиљежавање Богојављења

Велики хришћански празник Богојављење обиљежили су и радници „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница пливањем у Сашкој ријеци.


PREDSTAVE ZA DJECU I PODJELA PAKETIĆA

U duhu tradicije, naše privredno društvo organizovalo je novogodišnji program za djecu Srebrenice i Bratunca, poklonivši im ulaznice za tri projekcije pozorišne predstave.


Srećni praznici

Srećne novogodišnje i božične praznike želi vam „Gross“ d.o.o. Gradiška PJ Srebrenica.


Podjela jubilarnih nagrada

Za 106 radnika „Gross“ d.o.o. Gradiška PJ Srebrenica, koji su u 2016. godini napunili 10 godina radnog staža kod ovog poslodavca, uručene su jubilarne nagrade u vidu vrijednih poklona (satovi i plakete).


NOVOGODIŠNJE PREDSTAVE ZA DJECU BRATUNCA I SREBRENICE

U okviru novogodišnjeg programa, 30.12.2016. godine organizujemo predstavu (u tri termina) u izvođenju Amaterskog pozorišta “Milica Topalović” iz Bratunca.


Dan rudara 2016. godine

„Gross“ d.o.o. Gradiška PJ Srebrenica je 17. decembra 2016. godine svečano obilježio Svetu velikomučenicu Varvaru – zaštitnicu rudara, koja se u Republici Srpskoj proslavlja kao Dan i Krsna slava rudara.


Rekonstrukcija stadiona FK „Guber“ Srebrenica

„Gross“ d.o.o. Gradiška PJ Srebrenica, na molbu FK „Guber“ Srebrenica, započeo je rekonstrukciju stadiona ovog drugoligaša Republike Srpske.


Pomoć u ogrijevu

Na zahtjev Mjesne zajednice Sase u opštini Srebrenica, privredno društvo „Gross“ d.o.o. Gradiška PJ Srebrenica, kao društveno odgovorno pravno lice, treću godinu za redom obezbijedilo je ogrijev u drvetu ekonomski, socijalno i na drugi način ugroženim stanovnicima te Mjesne zajednice.


КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЈЕСЕЊЕ РАДНИЧКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ САСЕ 2016

У оквиру јесењих спортских манифестација на спортско – рекреативним теренима привредног друштва „Гросс“ д.о.о у Сребреници, одржаће се квалификациони турнир у малом фудбалу. За фудбалско такмичење пријављено је девет екипа, припадајућих радних јединица наше компаније.


Министар Ђокић у радној посјети „Гросс“ д.о.о.

Дана, 30.08.2016. године привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница посјетио је министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске господин Петaр Ђокић, који је са нашим менаџментом разговарао о пословању Друштва, плановима за даљи рад и развој, те изразио спремност Министарства на чијем се челу налази, као и цијеле Владе Републике Српске, да пружи пуну подршку нашем раду.


КОМПАНИЈА ГРОСС И СТУДЕНТИ РУДАРСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА БАЊА ЛУКА

SONY DSC

Компанија ГРОСС је била домаћин студентима четврте године Рударског факултета Универзитета Бања Лука.

Студенти у пратњи професора Јове Миљановића и професорице Љиље Танкосић имали су прилику да се упознају са процесом производње и прераде руде.

Професор Јово Миљановић није крио задовољство што на примјеру компаније ГРОСС може студентима да дочара свјетске стандарде рударске дјелатности. У компанији ГРОСС тренутно је запослено седам младих инжињера рударства који су студије рударства завршили на Рударском факултету у Приједору.

Срећно младим колегама у име компаније ГРОСС!


Dan zaštite životne sredine GROSS kompanija i školarci Srebrenice i Bratunca

Gross kompanija je tradicionalno i ove godine sa posebnom pažnjom obilježila Svjetski dan zaštite životne okoline.

Svestran sadržaj je i ove godine imao za cilj, da kroz igru i zabavu djeci ukaže na značaj zaštite životne sredine. GLAVNA TEMA OVOGODIŠNJEG SUSRETA JE BILA ZNAČAJ I ZAŠTITA VODE!

Ove godine družili smo se sa preko 150 djevojčica i dječaka iz Osnovnih škola u Srebrenici, MZ Sase-Srebrenica, Skelanima i Bratuncu.


Pijem čisto – živim zdravo!

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, privredno društvo „Gross“ d.o.o. Gradiška će 06.06.2016. godine (ponedeljak) sa početkom u 10:00 časova, tradicionalno obilježiti isti, organizovanjem prigodnih predavanja i radionice za djecu Javnih ustanova Osnovna škola „Branko Radičević“ iz Bratunca, „Prva Osnovna škola Srebrenica“ iz Srebrenice i Područnog odjeljenja Sase, i Osnovna škola „Kosta Todorović“ iz Skelana, na temu: Zaštita voda.


OBUKA ZA PRUŽANJE PRVE POMOĆI NA RADNOM MESTU

20160419_102637

Dana 19.04.2016. godine u prostorijama privrednog društva „Gross“ d.o.o. Gradiška održana je obuka iz prve pomoći na radnom mestu za radnike našeg društva i radnike JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac ŠG „Drina“ Srebrenica.


Одиграна футсал утакмица ГРОСС против Репрезентације БиХ обољелих од дијабетеса

ГРОСС тим и Репрезентација БиХ су на први дан прољећа одиграли припремну утакмицу за Европско футсал првенство особа обољелих од дијабетеса, које ће се одржати од 24. до 31. јула 2016. године у Сарајеву.

SONY DSC


DRUŽENJE SA REPREZENTATIVCIMA

Privredno društvo “Gross” d.o.o organizuje utakmicu u futsalu, na kojoj će domaća ekipa radnika “Gross” ugostiti ekipu reprezentacije Bosne i Hrecegovine osoba oboljelih od dijabetesa. Utakmica će se odigrati u nedelju 20. Marta, sa početkom u 12 časova, na sportsko-rekreativnom kompleksu Društva  u Sasama.


OBILJEŽAVANJE HRIŠČANSKOG PRAZNIKA BOGOJAVLJENJA

Veliki hriščanski praznika Bogojavljenje obilježili su i radnici naše kompanije „Gross“ d.o.o. prisustvovanjem crkvenoj službi u manastiru Presvete Trojice u Sasama. Po završetku crkvene službe formirana svečana litija ispred manastira Presvete Trojice uputila se ka Saškoj rijeci.

Na Saškoj rijeci treću godinu za redom održano je bogojavljensko plivanje u kome je učešće uzelo sedamnaest zaposlenih radnika naše kompanije i jedna žena. Nakon bogojavljenskog plivanja proslava praznika, uz druženje sa monaštvom manastira, nastavljena je u porti manastira Presvete Trojice.


PREDSTAVE ZA DJECU I PODJELA PAKETIĆA

U duhu tradicije, naše privredno društvo organizovalo je novogodišnji program za djecu Srebrenice i Bratunca, poklonivši im ulaznice za 3 pozorišne predstave. U prepunim salama Doma kulture u Srebrenici i Bratuncu, Amatersko pozorište „Milica Topalović“, neformalna grupa mladih i talentovanih ljudi iz Bratunca, odigrali su predstavu pod nazivom „Sama u kući“ u Srebrenici i predstavu „Zimske radosti“ u dva izvođenja u Bratuncu.


Novogodišnji paketići za djecu Udruženja „Leptir“ Srebrenica

Predsjednica Upravnog odbora „Gross“ d.o.o. Gradiška uručila je danas 28.12.2015. godine prigodne novogodišnje paketiće za djecu Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine „Leptir“ Srebrenica.


Novogodišnje predstave za djecu Srebrenice I Bratunca

U okviru novogodišnjeg programa 30. decembra organizovaćemo predstave u izvođenju Amaterskog pozorišta “Milica Topalović” iz Bratunca.

Prva predstava pod nazivom “Sama u kući” održaće se u Kino sali opštine Srebrenica sa početkom u 11 časova u srijedu 30. decembra.


JUBILEJ OSNIVANJA “GROSS“ D.O.O.

Kompanija „Gross“ d.o.o. 2015. godine obilježava 10 godina od svog osnivanja. Povodom toga, u prostorijama Društva upriličena je svečanost, na kojoj su uručeni prigodni vrijedni pokloni za radnike koji su od same godine osnivanja zaposleni u kompaniji.  Rukovodstvo kompanije zahvaljuje svim zaposlenim radnicima Društva na uspješnoj saradnji  tokom svih ovih godina, uz želje da i u budućnosti  poslovna komunikacija bude na zavidnom nivou, u cilju postizanja  jos kvalitetnijeg  poslovnog rezultata.


DAN RUDARA 2015

Povodom proslave Dana rudara, 17. decembra 2015. godine u prostorijama kompanije „Gross“ d.o.o. biće priređena skromna svečanost za drage goste i zvanice naše kompanije.

Tom prilikom, ujedno će biti uručene i nagrade za 11 radnika kompanije koji su se posebno istakli svojim radom, požrtvovanošću u radu i visoko izraženom kolegijalnošću u protekloj poslovnoj godini, a koje su njihove kolege izabrale i predložile za to priznanje.


Ogrijev za ugrožene

Drugu zimu za redom „Gross“ d.o.o. pomaže ugroženim stanovnicima Mjesne zajednice „Sase“ u ogrijevu. Ekonomsko i socijalno najugroženijim porodicama Mjesne zajednice dodijeljeno je po 2 metra kubna ogrijevnog drveta.


ZAVRŠNICA JESENJIH SPORTSKIH IGARA 2015

U subotu 19. septembra  održan je završni program radničkih sportskih igara. Odigrane su polufinalne i finalne utakmice u fudbalu i ženskoj odbojci na pijesku.


JESENJE RADNIČKE SPORTSKE IGRE 2015

Tradicionalno u sportskom duhu, naše Društvo organizuje jesenje radničke sportske igre na fudbalskim i odbojkaškim terenima sportsko rekreativnog kompleksa, koji je izgrađen u sklopu firme.  Kvalifikacione utakmice održaće se od 15 – 18. septembra, dok su polufinalne i finalne utakmice u fudbalu i odbojci na programu u subotu 19. septembra.


HUMANOST NA DJELU

Na molbu obrazovne ustanove SŠC Srebrenica za pomoć u organizaciji i sprovođenju maturske ekskurzije naše privredno društvo „ Gross“ d.o.o. odazvalo se finansijskom podrškom. Rudnik će finansirati matursku ekskurziju za 11 učenika SŠC Srebrenica, svi ovi učenici su slabog materijalnog stanja, djeca poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, kao i djeca iz socijalno ugroženih porodica.


STADION FK „GUBER“ U NOVOM RUHU

Komapanija „Gross“ u dogovoru sa rukovodstvom Fudbalskog Kluba “Guber” Srebrenica donirala je stadionske stolice, realizovala njihovu postavku i uradila rekonstrukciju kabina za sjedenje rezervnih igrača.


Prljavo ili čisto nije isto

Bio je slogan kampanje naše kompanije povodom obilježavanja 5. Juna Svjetskog dana zaštite životne okoline. Naša kompanija je u saradnji sa Osnovnim školama iz Srebrenice i Bratunca organizovala cjelodnevni obrazovni program sa tematikom zaštite životne okoline.


Završen prvi rudarsko-geološki forum Republike Srpske „Srebrenica 2015“

U organizaciji i u prostorijama našeg privrednog društva, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i u saradnji sa Rudarskim institutom iz Banja Luke, održan je I rudarsko-geološki forum u periodu od 13.-15. maja 2015. godine. Forum je otvorio ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić u prisustvu ambasadora Velike Britanije u BiH Edvarda Fergusona i velikog broja eminentnih stručnjaka iz oblasti rudarstva i geologije.


PRVI RUDARSKO-GEOLOŠKI FORUM

U organizaciji našeg privrednog društva, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske (Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva i Ministarstvo nauke i tehnologije), Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u Rudniku olova i cinka Sase – Srebrenica („Gross“ d.o.o. Gradiška) u periodu od 13. do 15. maja 2015. godine, održaće se I Rudarsko-geološki forum „Srebrenica 2015“ – Konferencija iz oblasti rudarstva i geologije sa međunarodnim učešćem pod nazivom: „Stanje i dalji pravci razvoja sa posebnim osvrtom na privatizaciju, koncesionarstvo i legislativu“.


PEHARI ZA NAJBOLJE ODBOJKAŠICE

Na svečanosti priređenoj povodom dodjele priznanja za najbolje plasirane ekipe u ženskoj odbojci, Predsednik Upravnog odbora naše kompanije dodijelila je najbolje plasiranim ekipama pehare.


Prvomajski uranak

Drugu godinu za redom radnici naše kompanije obilježili su praznik rada na sportsko-rekreativnim terenima izgrađenim u sklopu projekta rekultivacije flotacijskog jalovišta.


SANACIJA LOKALNOG PUTA U MJESNOJ ZAJEDNICI SASE

U prošlogodišnjim majskim poplavama na području Opštine Srebrenica došlo je do pojave većeg broja klizišta, koja su ugrozila i lokalni put Bjelovac-Sase. Na molbu Opštine Srebrenica da se pomogne u sanaciji oštećenog puta, naše privredno društvo je odgovorilo pozitivno i obezbijedilo potrebna finansijska i materijalna sredstva za sanaciju.


NOVOGODIŠNJE RADOSTI NAJMLAĐIH

U želji da najmlađima priredimo lijepe trenutke u novogodišnjoj atmosferi naše Društvo je organizovalo 3D projekcije crtanog filma „Legenda o Sarili“ u Srebrenici i Bratuncu.


Projekcija 3D crtanog filma „Legenda o Sarili“

U okviru novogodišnjeg programa za najmlađe 28. decembra organizovaćemo 3D projekciju crtanog filma „Legenda o Sarili“ u Srebrenici i Bratuncu.


SVEČANA PROSLAVA DANA RUDARA

U novoizgrađenoj sali za svečanosti,  koja se nalazi u krugu našeg rudnika priređena je svečanost povodom Dana rudara 17. decembra.


TRADICIONALNI ŠAHOVSKI TURNIR 2014 GODINE

U organizaciji privrednog društva „Gross“ d.o.o. i „Udruženja penzionera“ opštine Srebrenica povodom Dana rudara 17.12.2014 godine organizovan je tradicionalni šahovski turnir u prostorijama Kulturnog centra u Srebrenici.


Udahnimo rijekama život

U saradnji sa sportsko-ribolovačkim društvom „Drina“ organizovali smo poribljavanje rijeke Drine i Dimičke rijeke potočnom pastrmkom.


Pomoć stanovnicima Mjesne zajednice u ogrijevu

„Gross“ d.o.o. kao društveno odgovorno privredno društvo u cilju pomaganja jedinici lokalne samouprave, a posebno Mjesnoj zajednici Sase na opštini Srebrenica, učestvuje u organizovanju brojnih akcija prikupljanja pomoći lokalnom stanovništvu.


Sanacija i čišćenje seoskih putnih komunikacija

Mjesna zajednica Sase našem privrednom društvu podnijela je Molbu za sanaciju i čišćenje lokalnih puteva.


Završnica jesenjih radničkih sportskih igara

U subotu 11. oktobra odigrane su polufinalne i finalna utakmica u malom fudbalu, kao i turnir u ženskoj odbojci na pijesku.


Treće kolo fudbalskog turnira

U trećem kolu jesenjih radničkih sportskih igara odigrane su dvije utakmice, u kojima su postignuti slijedeći rezultati.


Drugo kolo fudbalskog turnira

U četvrtak 9. oktobra odigrana je kvalifikaciona fudbalska utakmica drugog kola između ekipa Jame smjene „C“ i Jame smjene „A“.


Jesenje radničke sportske igre

U okviru sportskih aktivnost privrednog društva „Gross“ d.o.o. počele su radničke sportske igre koje će se održati na fudbalskim i odbojkaškim terenima.


Instalacija bazne stanice

U saradnji sa kompanijom „MTEL“, realizovali smo projekat izgradnje bazne stanice za mobilnu telefoniju.


SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Povodom 5. juna Svjetskog dana zaštite životne sredine  kompanija „Gross“ d.o.o. ugostila je učenike trećeg razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Bratunca.


Pomoć ugroženim od poplava

Prirodna katastrofa koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu izazvala je pravovremenu reakciju kako naše kompanije tako i samih zaposlenih. 


Zaštitimo djecu u saobraćaju

„Gross“ d.o.o. realizovao je projekat pod nazivom: „Zaštitimo djecu u saobraćaju, pomoć lokalnim samoupravama Srebrenica i Bratunac da povećaju bezbjednost djece u saobraćaju“ i tom prilikom je obezbijedio i ugradio, vlastitim sredstvima i vlastitom radnom snagom, četrnaest ležećih policajaca.


Prvomajski uranak

Na prostoru sportsko-rekreativnog centra izgrađenog na flotacijskom odlagalištu održan je prvomajski turnir u malom fudbalu.


Druženje sa Deda Mrazom

Nakon projekcije filma “Ledeno kraljevstvo” u prostoru sale Doma kulture u Bratuncu, otpočela je besplatna dodjela paketića za djecu naših radnika. Tom prilikom podijeljeno je 200 paketića za djecu mlađu od 7 godina, kao i za učenike područne škole Sase. Organizovano je i druženje i fotografisanje djece sa Deda Mrazom. U atmosferi prepunoj iskrenih dječijih emocija, pjesme, igre i osmjeha radnici naše kompanije su mališanima i njihovim porodicama poželili srećne i uspješne novogodišnje praznike.


Radost za najmlađe

Naša komapnija za novogodišnje praznike obradovala je mališane sa područija opština Srebrenica i Bratunac  besplatnom 3D projekcijom filma „Snježno kraljevstvo“. 


Dan rudara 17. Decembar

Povodom dana rudara 17. Decembra u prostorijama kompanije „Gross“ d.o.o. priređena je skromna svečanost za radnike koji su se istakli svojim radom, požrtvovanošću u radu i visoko izraženom kolegijalnošću u protekloj poslovnoj godini.


Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039