Vijesti

СВЕТА ВАРВАРА – КРСНА СЛАВА И ДАН РУДАРА

Већ традиционално у нашем привредном друштву обиљежава се Дан рудара, као и Света Варвара која се празнује као рударска слава у цијелој Републици Српској.

Данас смо свечано обиљежили овај дан литургијом, коју је служио настојатељ манастира Пресвете Тројице у Сасама, игуман о. Методије (Петричевић), и ломљењем славског колача у капели у кругу рудника у Сасама, након чега је уприличен свечани ручак у присуству наших радника и званица.

И ове године смо, као и претходних, наградили 11 најбољих рудара и радника других сектора, које су гласањем изабрале њихове колеге.

Најбољи радници у 2022. години су:

 1. Недељковић Јанко – Сектор Јама (смјена „А“),
 2. Ракић Дејан – Сектор Јама (смјена „Б“),
 3. Ђокић Жељко – Сектор Јама (смјена „Ц“),
 4. Вујадиновић Симо – Сектор Јама (смјена „Д“),
 5. Вујадиновић Горан – Сектор Јама (смјена „СПС“),
 6. Кукило Раденко – Сектор Флотација,
 7.  Церовина Ђорђе – Сектор Електро одржавање,
 8. Остојић Душан – Сектор Машинско одржавање,
 9. Шакота Амаран – Сектор Општи послови,
 10.  Миловановић Нада – Сектор Испитна лабораторија и
 11. Момчиловић Страхиња Вук – Сектор Дирекција.

Предсједница Управног одбора „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница госпођа Јелена Петрић изјавила је за присутне новинаре да наше привредно друштво и ове године, упркос утицају пандемији и инфлације, биљежи добре резултате у производњи, врши редовну исплату плата, пореза, доприноса, концесије и других потраживања, улаже у модернизацији опреме и пружа подршку појединцима и колективима у локалним заједницама Сребреница и Братунац.

Посебно је истакла да је екстремно повећање цијена, у неким случајевима чак и до 200% за поједине репроматеријале, као што су метална подграда, експлозив, гориво, реагенси за процес флотирања, уља, мазива и слично, неминовно утицало и на наше пословање. Поред тога опрема у погону флотирања је базирана на руској производњи и постоји бојазан око правовремене набавке резервних дијелова. С обзиром да је криза и даље присутна, а њен исход остаје неизвјестан, не може се прецизирати до када ће трајати и колико ће утицати на пословање нашег рудника.

И поред ових евидентно објективних проблема у пословању, Петрићева је истакла да су успјешан рад привредног друштва на чијем се челу налази препознали у Унији послодаваца Републике Српске и Подручној привредној комори Бања Лука, који су нам уручили плакете као најодговорнијем пореском обвезнику у 2021. години и за посвећеност удруженом дјеловању привреде.

Други о нама:

http://89.111.245.19/novosti/1060016/proslavljena-sveta-varvara–zastitnica-rudara.htm

https://www.esrebrenica.ba/u-sasama-obiljezen-dan-i-slava-rudara-sveta-varvara/

 

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039