Saradnja sa lokalnom zajednicom

Kao važan privredni ekonomski subjekat u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, „Gross“ d.o.o. je svjestan svoga uticaja na okruženje, kao i činjenicu da djelovanje i poslovanje u društvu podrazumijeva i konstantnu brigu i poštovanje prema njemu. Briga za privredni napredak i lјudeu temelјeni su u korporativnu svijest kompanije „Gross“ d.o.o. Gradiška, što aktivnostima unutar same kompanije i djelovanjem unutar društva, kao socijalno osvješćen pripadnik zajednice svakodnevno potvrđujemo. Svojim poslovanjem, baziranom na stručnosti kadrova, primjeni znanja i poštovanjem zakonskih regulativa „Gross“ d.o.o. postao je oslonac razvoja regije Birač, a samim tim i istočnog dijela Republike Srpske. Kao društveno odgovorna kompanija nastojimo da doprinesemo napretku šire društvene zajednice kojoj pripadamo, a društvena odgovornost je dio korporativne kulture. Svoju svijest po pitanju društvene odgovornosti iskazujemo kroz brojne filantropske aktivnosti, prije svega kroz brojna donatorska sredstva izdvojena za organizacije koje brinu o djeci, mladim, starim i bolesnim.

Kao primjer saradnje sa lokalnom zajednicom navešćemo samo neke od ustanova, manifestacija, sportskih kolektiva i pojedinaca koje smo finansijski podržali u 2021. godini:

  • JU „Prva osnovna škola“ Srebrenica
  • Udruženje „Deveta dimenzija“
  • KP „Polet“ Srebrenica
  • Udruženje Multiple skleroze Regije Birač
  • Udruženje dijabetičara Srebrenica
  • Ogrev i humanitarni paketi za stare i nemoćne i višečlane porodice i drugo.

Pored toga, dugi niz godina vršimo zimsko održavanje lokalnih puteva Bilјača-Sase, Sase-Gornje Sase, Bilјača-Sase-Zalazje. I ove godine nabavili smo novogodišnje paketiće za svu djecu iz obdaništa u Srebrenici. Kao i prethodnim godinama podržali smo akciju učenika Srednjoškolskog centra Bratunac „Jedan slatkiš – jedno dijete“.