Vijesti

Završnica jesenjih radničkih sportskih igara

U subotu 11. oktobra odigrane su polufinalne i finalna utakmica u malom fudbalu, kao i turnir u ženskoj odbojci na pijesku.

Parovi četvrtfinalnih mečeva određeni su žrijebom, koji je odlučio da prvi par budu ekipe Elektro službe i Jama smjena „C“, drugi polufinalni par bio je: Flotacija i Jama „SPS“. Slobodna je bila ekipa Direkcije.

Prvi meč između Elektro službe i Jame smjene „C“ završen je rezultatom 5:2 za ekipu Elektro službe. U pobjedničkoj ekipi istakao se četvrostruki strijelac Njegoš Ilić, dok je jedan pogodak postigao Strahinja Petrić. Strijelci za poraženu ekipu,  sa po jednim pogotkom, bili su: Milovanović Dragomir i Stamenko Stanišić.

Druga četvrtfinalna utakmica  između ekipa Flotacije i Jame smjena „SPS“ završena je rezultatom 3:2 u korist ekipe Flotacije. Dvostruki strijelac za pobjedničku ekipu bio je Mitar Aćimović, a sa jednim golom u listu strijelaca upisao se i Jugoslav Petrić. Golove za poraženu ekipu postigli su Milan Jeremić i Marko Cvjetinović.

Poslije kraće pauze održano je žrijebanje polufinalnih parova, kojim  je odlučeno da se u polufinalu sastanu ekipe Flotacije i Direkcije. U egzibicionoj igri i bez većih problema ekipa Flotacije odnijela je pobjedu rezultatom 4:1. Dvostruki strijelac za ekipu Flotacije bio je Drago Radović, dok su po jedan pogodak postigli Saša Mališ i Petrić Jugoslav, strijelac za poraženu ekipu bio je Nenad Milovanović. Slobodna je bila ekipa Elektro službe.

Flotacija-Direkcija    4:1

Slobodna ekipa: Elektro službe

U finalnom meču sastale su se, po prikazanoj igri i najbolje ekipe Flotacije i Elektro službe. U regularnom toku meča rezultat je bio 4:4 pa se pristupilo izvođenju penala. Sva tri izvođača za Flotaciju bila su uspješna, dok je tragičar za ekipu Elektro službe bio Dragan Brežanac, koji je svojim promašajem donio pobjedu ekipi Flotacije, koja je postala osvajač jesenjeg turnira u malom fudbalu.

Flotacija-Elektro služba 4:4  penali (3:1)

U okviru jesenjih radničkih igara odigran je i turnir u ženskoj odbojci na pijesku. Učešće je uzelo pet ekipa: Flotacija, Služba opštih poslova, Računovodstvo, Laboratorija i Direkcija.

U prvom kolu sastale su se ekipe : Račnovodstva  i Laboratorije, a pobjedu je odnijela ekipa Laboratorije rezultatom 2:0. U drugom susretu prvog kola ekipa Flotacije savladala je ekipu Službe opštih poslova rezultatom 2:0. Slobodna je bila ekipa Direkcije. Žrijebom je odlučeno da se polufinale igra između ekipa Laboratorije i Direkcije, iz tog duela je kao pobjednik izašla ekipa Laboratorije rezultatom 2:1 u setovima i plasirala se u finale. U finalnom meču ekipu Laboratorije čekala je ekipa Flotacije, koja je u zanimljivom meču pobjedila rezultatom 2:0

Konačan plasman ekipa je:

  1. Flotacija
  2. Laboratorija
  3. Direkcija
  4. Služba opštih poslova
  5. Računovodstvo

Dan je bio posvećen i druženju sa najmlađim stanovnicima mjesne zajednice  Sase, za koje je organizovan turnir u malom fudbalu. Najmlađim učesnicima podjeljene su zahvalnice za učešće na turniru, koji su svojom pojavom i druženjem sa zaposlenim radnicima uljepšali završetak jesenjih radničkih igara.

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039