Vijesti

СВЕТА ВАРВАРА – КРСНА СЛАВА И ДАН РУДАРА

У привредном друштву „Гросс“ д.о.о. Градишка данас је обиљежена рударска слава Света великомученица Варвара, a која је уједно и Дан рудара који се празнује у Републици Српској.

Данас смо свечано обиљежили овај дан литургијом, коју је служио настојатељ манастира Пресвете Тројице у Сасама, игуман о. Методије (Петричевић), и ломљењем славског колача у капели у кругу рудника у Сасама након чега је уприличен свечани ручак.

Ове године награђено је 11 најбољих рудара и радника које су гласањем изабрале њихове колеге.

Најбољи радници у 2021. години су:

 1. Михајловић Драгиша – Сектор Јама (смјена „А“),
 2. Веселиновић Дарко – Сектор Јама (смјена „Б“),
 3. Зекић Александар – Сектор Јама (смјена „Ц“),
 4. Балчаковић Обрадин – Сектор Јама (смјена „Д“),
 5. Ћирковић Живко – Сектор Јама (смјена „СПС“),
 6. Мимић Најдан – Сектор Флотација,
 7.  Крсмановић Мирослав – Сектор Електро одржавање,
 8. Јовановић Теодосија – Сектор Машинско одржавање,
 9. Миловановић Миља – Сектор Општи послови,
 10.  Милошевић Драгана – Сектор Испитна лабораторија и
 11. Бундало Слободан – Сектор Дирекција.

Пригодне новчане награде најбољим радницима уручила је Јелена Петрић, предсједница Управног одбора, која је истакла да смо и ове године, и поред многих изазова, као што су пандемија коронавируса, поскупљење материјала и опреме итд, биљежи изузетно добре резултате у производњи, пословали позитивно, запошљавали нове раднике, редовно исплаћивали плата и потраживања, концесиону накнаду, те вршили модернизацији опреме и пружали подршку локалним заједницама Сребреница и Братунац.

Уједно су представници Ресусцитационог Савјета Републике Српске (РЕСС РС), у знак добре сарадње и захвалности за успјешно завршену обуку из области прехоспиталног збрињавања траума (ПХТЛС), заустављања крварења и пружања прве помоћи и хитне медицинске помоћи, коју су крајем октобра спровели заједно са запосленим из Универзитетског клиничког центра Републике Српске, предсједници Управног одбора Јелени Петрић уручили захвалницу.

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039