Vijesti

НАЈАВА СВЈЕТСКОГ ДАНА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Поводом 5. јуна, Свјетског дана заштите животне средине, привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, у сарадњи са „Фондацијом Гросс д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница за заштиту ријеке Дрине и њених притока“, организује традиционално „дружење“ са ученицима најнижих разреда основних школа са подручја општина Сребреница и Братунац.

Као и претходних године, поред званичног дијела, на коме ће бити приказан документарни филм Природно – математичког факултета у Новом Саду „Прича једне младице“ и одржана различита предавања еминентних стручњака на тему заштите ријеке Дрине и њених притока, са посебним освртом на тему овогодишњег Свјетског дана заштите животне средине „Побједити загађење пластиком’’, уз званични слоган “Ако не можеш поновно да је употријебиш, не користи је”, мале госте ћемо забавити и кроз организацију огледа, такмичења, квизова, игара и слично.

Циљ овогодишњег 5. јуна је да промовише различите начине на које свако од нас може да допринесе борби против загађења пластиком. Очекује се глобална акција милиона људи, кроз хиљаде активности широм свијета, које треба да помогну подизању свијести о томе како се малим промјенама у свакодневном животу може смањити терет загађења пластиком на природу, животну средину и здравље људи.

http://worldenvironmentday.global/en/get-involved/find-event

 

 

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039