Vijesti

Свјетски дан заштите животне средине – 2019. године

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, традиционално је и ове године, већ осми пут заредом, угостио преко 150 малишана из основних школа са подручја Сребренице, Братунца и Скелана и за њих приредио занимљив едукативни и забавни програм, дружење и пригодне поклоне, поводом Свјетског дан заштите животне средине.

Основни и примарни циљ обиљежавања овог дана јесте едукација и анимација младих нараштаја у циљу буђење свијести за заштиту животне средине.

Наша компанија има вишегодишње планове заштита животне средине који се састоје од два дијела.

Први је заштита животне средине и концептуална рјешења проблема која постоје на самом руднику и унапређењу тих рјешења, а други концепт јесте акције које спроводимо на споредим активностима које нису у непосредној вези са рудником, а које се односе на побољшање животне средине и заштити водотокова слива ријеке Дрине из ког разлога смо, између осталог регистровали Фондацију за заштиту ријеке Дрине и њених притока.

Овогодишњи Свјетски дан заштите животне средине посвећен је загађењу ваздуха, а домаћин манифестације, којом се обиљежава овај дана на глобалном нивоу, је Народна Република Кина.

Да је загађење ваздуха озбиљан проблем и глобална криза која погађа све, показује податак да сваке године приближно 7 милиона људи широм свијета умре од посљедица загађења ваздуха.

Основни циљ овогодишњег Свјетског дана животне средине јесте подстаћи владе држава широм свијета, индустрију, друге заједнице и појединце да користе обновљиве изворе енергије и технологије, како би се побољшао квалитет ваздуха у градовима и регијама широм свијета.

За ученике основних школа организована је посјета мини – хидроцентрали у кругу наше компаније, као позитивног еколошког примјера, еколошки час, квиз знања о екологији и заједничко дружење. Посебно је за најмлађе било интересантно овогодишње изненађење, маскота професора Гроссића.

На крају дружења школама је поклоњен по један вриједан комплет за лабораторијске вјежбе из физике и модел људског организма из биологије, као подршка наставним и дидактичким средствима у раду.

Школе су добили позив од наше компаније да и наредне године буду наши гости, и да заједно едукујемо дјецу о заштити природе.

 

Објављене вијести о догађају:

http://89.111.245.19/novosti/697390/program-za-ucenike-povodom-dana-zastite-zivotne-sredine.htm

https://www.esrebrenica.ba/vijesti/osnovci-obiljezili-medunarodni-dan-zastite-zivotne-sredine.html

 

 

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039