Vijesti

Посјете студената

У понедељак, 14. јуна 2021. године, студенти четврте године Рударства и Геолошког инжењерства Рударског факултета Приједор Универзитета у Бањој Луци посјетили су наше привредно друштво.

Посјета је остварена у оквиру стручне екскурзије коју је организовао Рударски факултет Приједор у сарадњи са нашим менаџментом. Том приликом, студенти су обишли јаму Рудника олова и цинка „Сасе“ Сребреница и упознали се са технологијом експлоатације и производње руде у овом руднику.

Поред наведеног, посјећено је и постројење за прераду руде (флотација) и савремено опремљена лабораторија за испитивање квалитета.

Студенти су искористили прилику да се упознају са овим, за Републику Српску али и шире, потпуно јединственим рудником и начином производње и прераде руда, јер се ради о тренутно једином активном руднику са подземном експлоатацијом у Републици Српској и који у свом систему има и флотацију, односно постројење за прераду руде.

Домаћини студентима били су водећих инжењери и руководиоци нашег привредног друштва, иначе, бивши студенти Рударског факултета Приједор.

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039