Vijesti

Помоћ ЈУ ОШ „Бранко Радичевић“ Братунац

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница током свог дугогодишњег пословања води рачуна да у складу са развојем компаније, позитивно утиче на развој друштва и средине у којој послује кроз друштвено одговорно пословање.

Такву своју опредјељеност потврдили смо и данас.

Након што смо увидјели евидентан проблем недостатка школског намјештаја, посебно столица у учионицама Јавне установе Основна школа „Бранко Радичевић“ Братунац, извршили смо, у нашим машинским радионицама и ангажовањем наших радника, ремонт, санацију, поправку, бојење, лакирање и потпуну репарацију 20-ак столица ове школе.

Према ријечима помоћника директора Јавне установе Основна школа „Бранко Радичевић“ Братунац господина Љубе Милошевић столице сада изгледају као нове и „никада не бих рекао, да нисам био свједок колико су биле уништене, да се ради о дотрајалим и одређено вријеме неупотребљивим столицама.“ „Опрема у нашој школи је дотрајала, па нас је овај вид помоћи ‘Гросс’ д.о.о. заиста обрадовао. Ова помоћ нам је јако важна, јер нам рјешава битно питање недостатка столица у учионицама.“ Поред тога именовани се захвалио на помоћи овог привредног друштва, које је једно од или једино друштвено одговорно предузеће на овом подручју и које тој школи помаже дужи временски период кроз различите активности и пројекте. Сматра да се на нас требају угледати и други пословни субјекти, те помоћи развоју образовања и васпитања на овом подручју, посебно школама које немају довољно новчаних средстава да уложе у нову опрему.

Захваљујући нашој помоћи, ученици ове школе, због којих смо се и одлучили на овај корак, неће више цијепати одјећу о столице, преносити их из учионице у учионицу како би могли пратити наставу или доћи у ситуацију да се повриједе на њих, јер се наша акција наставља. Одмах по примопредаји завршених столица, преузели смо значајну нову количину дотрајалих и неупотребљивих столица, како би их довели у исправно и функционално стање у најкраћем временском периоду.

Наставак акције и пројекта:

18.04.2019. године

Данас смо наставили пројекат помоћи ЈУ ОШ „Бранко Радичевић“ Братунац у обнови школског намјештаја и уручили нови контигент од 20 столица за учионице ове установе, које смо у потпуности поправили и извршили репарацију.

08.05.2019. године

Уручена је нова количина од 21 поправљене столице.

21.05.2019. године

Данас је Основној школи „Бранко Радичевић“ Братунац уручена посљедња количина поправљених столица.

 

 

 

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039