Vijesti

Одбрана од поплава

Због обилних падавина које су погодиле Републику Српску и подручје општине Сребреница, ноћас и данас су радници „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, поред процедура предвиђених „Планом редовне и ванредне одбране од поплава на руднику“, извршили и санацији клизишта на дијелу путу Бјеловац-Биљача-Сасе, због којих је био обустављен саобраћај на путним комуникацијама Сасе-Залазје-Сребреница и Сасе-Биљача-Бјеловац-Братунац.

Начелник општине Сребреница господин Младен Грујичић, приликом обиласка поплавом угрожених дијелова општине Сребреница, обишао је нашу компанију и радове које спроводимо на терену.

Сви хидроевакуациони објекти рудника „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница одговорили су својој намјени, а одговорни сектор компаније за ванредне ситуације је у приправности од прекјуче, када су и почеле обилне падавине.

Податак који потврђује чињеницу да се ради о алармантној ситуацији, јесте тај да је у протекла 24 часа на подручју рудника „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница и МЗ Сасе пало 60,6 литара кише по метру квадратном, а што је уједно и параметар који указује на ванредну опасност од поплава и клизишта.

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039