Vijesti

Završen prvi rudarsko-geološki forum Republike Srpske „Srebrenica 2015“

U organizaciji i u prostorijama našeg privrednog društva, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i u saradnji sa Rudarskim institutom iz Banja Luke, održan je I rudarsko-geološki forum u periodu od 13.-15. maja 2015. godine. Forum je otvorio ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić u prisustvu ambasadora Velike Britanije u BiH Edvarda Fergusona i velikog broja eminentnih stručnjaka iz oblasti rudarstva i geologije.

Na svečanom otvaranju foruma učesnicima su se ispred organizatora obratili Predsednik Upravnog odbora „Gross“ d.o.o. Jelena Petrić i g-din. Vladimir Bjelić. Potom se prisutnima obratio i ambasador Velike Britanije u BiH nj.e. Edvard Ferguson, koji je istakao značaj ulaganja britanske kompanije „Mineco“ u oblasti rudarstva i geologije na prostoru Bosne i Hercegovine i širem regionu.

Po otvaranju foruma učesnici su obišli proizvodne pogone naše kompanije, pri čemu su izrazili svoje oduševljenje urađenim poslom, u proteklih deset godina, od kako kompanija „Gross“ rukovodi rudnikom Sase. Nakon toga uslijedio je radni dio foruma, gdje su učesnici izlagali naučno-tehničke radove iz oblasti rudarstva i geologije, kojom prilikom je prezentovano oko dvadeset strukovnih radova. Poslije završetka izlaganja rudarsko-geoloških radova formiran je stručni tim, koji će formulisati zaključke sa ovog naučnog skupa i dostaviti ih nadležnim ministarstvima Republike Srpske.

Kao generalni sponzor kompanija „Gross“ d.o.o. (Rudnik olova i cinka Sase Srebrenica) obezbjedio je sve tehničke uslove za nesmetano odvijanje naučnog foruma i aktivno uzeo učešće u naučno-tehničkom dijelu, predstavljajući svoja dva rada iz oblasti rudarstva.

 

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039