Vijesti

У Сасама одржан Конгрес синдиката металаца и рудара

У компанији „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница (Рудник олова и цинка „Сасе“ код Сребренице) дана 26.03.2022. године је одржан 7. Kонгрес синдиката металаца и рудара (СМИР) Републике Српске.

За новог предсједника синдиката изабран је Саша Kукољ из фирме „ArcelorMittal“ из Приједора који је дошао на мјесто дугогодишњег синдикалног активистe и предсједника СМИР-а Обрада Белензадe.

На конгресу је изабран и нови сазив Скупштине и Управног одбора и одржане су конститутивне сједнице.

Kукољ је захвалио за подршку и позвао све чланове на сарадњу, а све у користи радника.

„Усвојили смо основне смјернице рада и закључили да је неопходна јавност рада у настојању да са новим иницијативама и приједлозима учествујемо у стварању услова за побољшање радно-правног статуса радника“, рекао је Kукољ.

Он је истакао да је овај синдикат специфичан по томе што су све чланице из реалног сектора, а већи број их је са већинским приватним капиталом.

„То је доказ и порука другим радницима који су у сличном положају да је могуће синдикално организовање у приватним компанијама и можемо свима помоћи у организовању синдикалних организација у приватним фирмама да би се залагали за бољи положај запослених“, поручио је Kукољ.

Након завршетка конгреса учесници су обишли нашу компанију и њене производне погоне, те нам се захвалили као домаћину на беспрекорно организованом 7. Kонгресу синдиката металаца и рудара РС.

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039