Vijesti

Свјетски дан заштите животне средине 2017

Дјеца из сребреничких и братуначких основних школа посјетила су данас, на Свјетски дан заштите животне средине, наше привредно друштво, гдје су имали прилику да засаде племенита стабла, али и да кроз игру и забаву уче о заштити природе и одговорном понашању према животној средини.

У наше привредно друштво већ традиционално на овај дан долазе основци, којима желимо да укажемо на значај чувања природе. Истовремено, сусрети са основцима нама дају додатну мотивацију да простор око рудника увијек уљепшавамо, да његујемо наше окружење и да природи вратимо највише што можемо.

ГРОСС ЕКО ТИМ је основцима причао о загађењу и заштити ваздуха, заштити природе од отпадних гума, као и о ИСО стандарду 14001, којим је прописано шта свако предузеће у својој дјелатности треба да ради да би заштитило животну средину и смањило негативан утицај на  природу.

Наши гости данас су на посебно одабраном мјесту засадили племенита стабла, чиме су постали чувари природе и активни учесници у програму рекултивације флотацијског одлагалишта.

Поред тога, Дјечије аматерско позориште „Милица Топаловић“ из Братунца приказало је умјетнички програм на тему Свјетског дана заштите животне средине, а наша маскота Др Гроссић побринуо се да се дјеца забаве, уз закуску и слаткише.

Наше привредно друштво, које је у већинском власништву британске компаније „Mineco“, у претходном периоду, улагао је велике напоре у побољшање еколошке слике подручја у коме ради.

Од када је „Гросс“ д.о.о. потписао уговор о концесији, крајем 2007. године, улажу се континуирани напори да се простор флотацијског одлагалишта рекултивише. Насуте су велике количине земље и специјалних ђубрива, засађена је трава, као и саднице дрвећа и цвијећа. Уређени су прилази, стазе, као и љетњиковци. У то је уложено више од 1,5 милиона евра, па је тај простор безбједан и пружа потпуно нову слику нашег привредног друштва и његовог окружења.

Наш ЕКО ТИМ, на челу са менаџментом компаније, гарант је да ћемо се и у наредном периоду наставити понашати одговорно према животној средини.

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039