Vijesti

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

„Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница овим путем обавјештава све своје радникe и цјелокупну јавност да је у петак (27. марта 2020. године) једна наша радница у ЈЗУ Болница Зворник тестирана на присуство новог коронавируса (Covid-19).

Резултати теста, који су данас објављени, показују да је именована негативна на коронавирус (Covid-19), односно да код исте није утврђено постојање овог вируса.

Насупрот овој непобитној чињеници, „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница са жаљењем констатује да су се појавиле неистините и злонамјерне тврдње о појави коронавируса код ове раднице, као и у нашем привредном друштву, које на најсрамнији начин повезују ово привредно друштво са наводном појавом и ширењем вируса у регији. Наиме, најприје је из саме Јавне здравствене установе „Дом здравља Братунац“ „потекла“ нетачна и преурањена информација о томе да је ова радница заражена коронавирусом, уз неодговорну, непрофесионалну и неетичку изјаву једног од запослених ове здравствене установе: „возим заражену са рудника“.  Ову неистиниту вијест одмах су многи, брже-боље, без провјере раширили по цијелом братуначко-сребреничком подручју. Како то обично бива, свака лажна вијест добија своје метастазе, тако да смо могли чути много тога — од тога да је именована радница ,,недавно дошла из жаришта коронавируса у Ваљеву” до тога да је „читав рудник заражен”.

Овакве паушално изнесене тврдње, у јеку највеће кризе с којом се суочава свијет, те етикетирање и стигматизација једне раднице или читавог колектива, као највећег на подручју ове двије општине, сматрамо недопуштеним. 

На срећу, именована радница и нико од запослених у овом привредном друштву тренутно нема никакве симптоме који се могу повезати са коронавирусом. Ово је превасходно посљедица тога што наше привредно друштво редовно ради на предузимању неопходних мјера које могу спријечити појаву и ширење коронавируса (Covid-19) код нас (дезинфекција свих објеката, јавних и радних површина и других простора, обезбијеђена потребна средства за чишћење и дезинфекцију, препоручена од Европског центра за превенцију и контролу болести /ECDC/, у нашој Испитној лабораторији направљена довољне количине асепсола, подијелили заштитне маске свим радницима, упознали раднике са неопходним хигијенским мјерама и са потребом смањивања социјалних контаката, донијели наредбу којом смо прописали мјере с циљем превенције ширења новог коронавируса /Covid-19/ итд.).

Овом прилику користимо и да овако јавно апелујемо, како на наше раднике, тако и становнике Републике Српске да буду одговорни према себи и свом здрављу, да чувају себе и друге, и да буду дисциплиновани и поступају у складу са наредбама, препорукама, закључцима и упутствима надлежних домаћих и страних органа, институција и организација.

Уједно апелујемо на све да „будемо људи“ и да не стигматизујемо оне који су обољели, за које постоји сумња да су обољели или су на било који други начин дошли у спектар јавности због ове свјетске пошасти, јер се већ сутра сви можемо наћи у таквој ситуацији. Умјесто стигме и осудe, којe су наша радница, али и остали наши радници осјетили од петка, треба да се солидаришемо и не отежавамо и онако тешку здравствену ситуацију у којој се сви заједно налазимо.

И на крају, сматрамо да су из свега реченог јасне двије непобитне чињенице: прва да „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница нема никакве везе са појавом коронавируса на овом подручју, а друга да смо благовремено и одговорно предузели све потребне мјере за спречавање појаве и ширења вируса.

Будите живи и  здрави!

Компанија „Гросс“

 

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039