Vijesti

Помоћ Удружењу дијабетичара општине Сребреница

Поводом Свјетског дана дијабетеса, привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница одазвало се молби Удружења дијебетичара општине Сребреница и донирало неопходна новчана средства за провођење хуманитарне акције мјерења шећера у крви.

Удружење дијабетичара Сребреница провело је, поводом Свјетског дана дијабетеса, који се традиционално широм свијета обиљежава сваког 14.новембра, у сарадњи са ЈЗУ „Дом здравља Сребреница“ и „Дом здравља Братунац“, ЈУ „Средњошколски центар Сребреница“ и Црвеним крстом општине Сребреница, дана 12.11.2021. године акцију бесплатног мјерења шећера у крви на 3 локације у општинама Сребреница и Братунац.

Свјетски дан дијабетеса обиљежава се сваке године 14. новембра. Иницијативу за његово обиљежавање покренули су Међународна федерација за дијабетес (IDF) и Свјетска здравствена организација (WHO) 1991. године, као одговор на све већи број обољелих од шећерне болести широм свијета. Овај датум је изабран у част рођендана сер Фредерика Бантинга, који је 1921. заједно са Чарлсом Бестом изоловао инсулин и први га користио на људима у циљу лијечења дијабетеса. На Генералној скупштини Уједињених нација одржаној 20. децембра 2006. године усвојена је Резолуција о дијабетесу, а Свјетски дан борбе против дијабетеса је уврштен у званични календар УН.

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039