Vijesti

Почетак вакцинације

Након проведене анкете међу запосленима да ли су заинтересовани за имунизацију и коју би вакцину да приме, за добровољну вакцинацију пријавило се 130 радника.

Уз подршку предсједника Републике Србије господина Александра Вучића и надлежног Министарства здравља те земље, као и компаније „Mineco ltd“ на чију су молбу помогли, обезбиједили смо бесплатне вакцине за раднике који су исказали интересовање и до сада смо првом дозом у Дому здравља Љубовија у сусједној Републици Србији вакцинисали 50 радника.

Става смо да је вакцинација запослених кључна за очување привреде и пословања, и да се живот врати у уобичајене токове.

Вакцинација је једноставна превентивна здравствена мјера која на безбједан и ефективан начин спријечава појаву болести и чува животе људи. Циљ вакцинације је да се развије отпорност на болест слична оној која се стиче након доласка у контакт са њеним узрочником, односно након природне инфекције.

Од пресудног је значаја да се што већи број људи заштити вакцином како би, заједно са онима који су након прележане болести „Covid-19“ стекли природни имунитет, створили и колективни имунитет. Тај колективни имунитет је бедем који спријечава ширење вируса.

Поред наших радника, у истом Дому здравља, вакцинисани су и радници других кћерки фирми групације „Mineco ltd“.

Посебну захвалност дугујемо вриједним, љубазним и пожртвованим докторима, медицинским сестрама и другим запосленим у „Дому здравља Љубовија“ на челу са директорицом Бранком др Радовановић, који су предузели све да имунизација протекне брзо и у најбољем реду.

 

 

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039