Vijesti

Одржан 2. „Куп рудара риболоваца 2019“

Привредно друштво „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, „Фондацијa ‘Гросс’ д.о.о. Градишка за заштиту ријеке Дрине и њених притока“ и Спортско риболовно удружење „Дрина“ Братунац организовали су 16.07.2019. године 2. „Куп рудара риболоваца 2019“.

Такмичење се одржало на ријеци Дрини гдје се ловила риба плотица.

У такмичењу је узело учешће 26 учесника – рудара риболоваца, односно радника „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница (Рудник олова и цинка „Сасе“ Сребреница).

Прво мјесто освојио је Бојан Давидовић са уловом плотицe од 1.220 грама (тежина) и 46 центиментара (дужина), друго мјесто Зоран Николић са уловом од 830 грама (тежина) и 41 центиментар (дужина) и треће мјесто Ново Илић са уловом од 580 грама (тежина) и 34 центриментра (дужина).

У склопу ове манифестације, на локалитету спортско – рекреативног комплекса „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, након такмичења у риболову, одржано је и такмичење у спремању рибље чорбе и рибљих специјалитета са роштиља.

Према оцјени стручног жирија рибља чорба коју је припремио Петровић Владан била је убједљиво најбоља. Пресудили су зачини, који су риби дали специфичан укус и квалитет припремљеној чорби. Друго мјесто заузео је Јовановић Иван, а треће Тешић Велибор.

Три првопласирана пецароша и кувара рибље чорбе награђени су опремом за риболов.

Уједно су уручене и пригодне награде најбољем роштиљџији, најмлађем (Варагић Саша) и најстаријим такмичарима (Кривак Јово и Удовичић Маринко), као и рибару (Митровић Зоран) који није хтио да пеца већ да ужива у погледу и љепоти ријеке Дрине, али и поклони свим осталим учесницима 2. „Купа рудара риболоваца 2019“.

Ово је била прилика да се друже заљубљеници у природу и рудари „Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница, те да се промовише важност и потреба да риболовци имају риболовачке дозволе и да се поштују прописана правила о дозвољеном улову.

Најављено је да ће се оваква такмичења одржавати и наредних година.

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039