Vijesti

НАЈАВА СВЈЕТСКОГ ДАНА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

„Гросс“ д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница и „Фондација Гросс д.о.о. Градишка ПЈ Сребреница за заштиту ријеке Дрине и њених притока“ традиционално обиљежавају, кроз различите активности (израда Буквара здравља, одржавање еколошког часа и радионица, игру и слично), Свјетски дан заштите животне средине.

Овогодишњи Свјетски дан заштите животне средине (5. јуна 2019. године), под покровитељством Организације уједињених нација, посвећен је загађењу ваздуха, а домаћин манифестације, којом се обиљежава овај дана на глобалном нивоу, биће Народна Република Кина.

Да је загађење ваздуха озбиљан проблем и глобална криза која погађа све, показује податак да сваке године приближно 7 милиона људи широм свијета умре од посљедица загађења ваздуха.

Основни циљ овогодишњег Свјетског дана животне средине јесте подстаћи владе држава широм свијета, индустрију, друге заједнице и појединце да користе обновљиве изворе енергије и технологије, како би се побољшао квалитет ваздуха у градовима и регијама широм свијета.

С тим у вези, ово привредно друштво и Фондација ће, кроз „дружење“ са ученицима најнижих разреда основних школа са подручја општина Сребреница и Братунац, указати на овај проблем и покушати анимирати локалну заједницу и друге субјекте на наведену тему, са мисијом искорјењивања загађења ваздуха, како бисмо сви уздисали чист и здрав ваздух, без ког не би било живота живог свијета на планети Земљи.

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039