Vijesti

HUMANOST NA DJELU

Na molbu obrazovne ustanove SŠC Srebrenica za pomoć u organizaciji i sprovođenju maturske ekskurzije naše privredno društvo „ Gross“ d.o.o. odazvalo se finansijskom podrškom. Rudnik će finansirati matursku ekskurziju za 11 učenika SŠC Srebrenica, svi ovi učenici su slabog materijalnog stanja, djeca poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, kao i djeca iz socijalno ugroženih porodica.

Zahvaljujući ovom humanom gestu djeca će imati priliku da otputuju u Italiju na petodnevnu ekskurziju, koja će imati i obrazovni karakter. Naše Društvo obezbjedilo je sredstva za  17 učenika, ali je šestoro njih odustalo iz privatnih razloga.

Koliko je pomoć  značajna najbolje iskazuju riječi direktora SŠC Srebrenica : „U ime roditelja i učenika zahvaljujem se na pomoći i kao jedan primjer solidarnosti, koji je u ovom teškom vremenu nešto što ostaje u zapećku. Želim da pohvalim ovaj gest rukovodstva rudnika i posebno da se zahvalim Jeleni Petrić, koja je sa svojim saradnicima omogućila da i oni slabije finansijske mogu da uživaju u mladosti, a nezaboravne uspomene svakako će donijeti sa maturske ekskurzije“ .

 

Ostale vijesti

Adresa

Gross d.o.o. Gradiška
Vidovdanska br. 15
78400 Gradiška

Telefon

+387 56 410 694
+387 56 411 039